Fejér megyei diákolimpia egyéni és csapatverseny 2018/2019. tanév

A sakk diákolimpia idei országos kiírásában a korábbi évekhez képest jelentős változások vannak, amelyekhez nekünk is alkalmazkodnunk kell. Ezekre a változásokra szeretném felhívni a figyelmet az alábbiakban.

A versenyzői kategóriában is csak 1 továbbjutó lesz, a korábbi 3-mal ellentétben.

A nevezést az MDSZ (Magyar Diáksport Szövetség) online nevezési felületén kell megtenni, és csak a tanuló iskolájában ehhez hozzáféréssel rendelkező alkalmazott (általában a testnevelő tanár) tudja ezt megtenni. Tehát a szülők, edzők figyeljenek rá, hogy az iskola megtette-e a nevezést. Ezt könnyen ellenőrizni tudják a nevezes.diakolimpia.hu weboldal Publikus felület nevű linkjére kattintva, ahol a Sakk diákolimpiát kiválasztva (és további értelemszerű szűrőket alkalmazva) láthatók a nevezett tanulók adatai. Ezt a felületet a verseny előtti tájékozódásra is lehet használni, tehát az idén nem lesz szükség arra, hogy a Fejér Megyei Sakkszövetség honlapján frissítsük a nevezéseket, a nevezett tanulók listája korcsoportonként megtekinthető. Ez utóbbi tehát az előnye az online nevezési rendszernek, viszont a korábbi tapasztalatok alapján jelentős ráhatás kell az iskolák felé a nevezés elősegítésére. Maga a nevezés az online felületen egyébként fél perc alatt megoldható, az iskolák által használt eKréta rendszerből a tanulók adatai átvihetők az MDSZ rendszerébe, ott pedig csak a tanulóhoz kell rendelni a sportágat, illetve versenyszámot. Figyeljenek arra, hogy a Versenyzői kategória az A, az amatőr kategória a B jelű kategória. A versenykiírásokat a Fejér Megyei Diáksport Egyesület körzeti vezetői elküldik minden iskolába, tehát elvileg egy-egy ottani testnevelőnek meg kell lennie. A továbbjutókat a FMDE fogja továbbnevezni az országos döntőre, ezen kívül a majd későbbiekben megjelenő pontos kiírások szerint kell az országos döntő rendezői felé megtenni a szükséges lépéseket.
Ha az előzetesen leadott nevezésekhez képest visszalépés történik (pl. betegség esetén), akkor a fejersakk@gmail.com címre kérünk egy üzenetet, akár még a verseny előtti este is, mert egyszerűbb előzetesen módosítani a rajtlistát, mint a helyszínen.

Fejér megyei csapatbajnokság 2018-19.

A 2018-19. évi Fejér megyei csapatbajnokságot három osztályban (I.o.; II.o.; gyermek) rendezi meg a megyei szövetség. A nevezési határidő 2018.09.11. Sorsolás 2018. 09.19. 17.00 szerdán Székesfehérváron a Királykút Emlékházban (Mikszáth Kálmán u. 25.). A részleteket a versenykiírások tartalmazzák.

FMCSBkiirás18_19_Gyermek_(Ifi_CSB)

FMCSBkiirás18_19_Megyei_I

FMCSBkiirás18_19_Megyei_II

 

A 2016/2017. tanévi sakk megyei diákolimpia versenykiírásai

Megyei diákolimpia egyéni amatőr versenykiírás

Megyei diákolimpia egyéni versenyzői versenykiírás

Megyei diákolimpia csapat versenykiírás

A csapatversenyben újdonság a nyílt verseny, egyebekben nincs változás a tavalyi kiírásokhoz képest.

Az országos döntő helyszíneit és időpontjait a Magyar Sakkszövetség a január végére ígért versenykiírásokban fogja közzétenni.