Fejér megyei diákolimpia egyéni és csapatverseny 2018/2019. tanév

A sakk diákolimpia idei országos kiírásában a korábbi évekhez képest jelentős változások vannak, amelyekhez nekünk is alkalmazkodnunk kell. Ezekre a változásokra szeretném felhívni a figyelmet az alábbiakban.

A versenyzői kategóriában is csak 1 továbbjutó lesz, a korábbi 3-mal ellentétben.

A nevezést az MDSZ (Magyar Diáksport Szövetség) online nevezési felületén kell megtenni, és csak a tanuló iskolájában ehhez hozzáféréssel rendelkező alkalmazott (általában a testnevelő tanár) tudja ezt megtenni. Tehát a szülők, edzők figyeljenek rá, hogy az iskola megtette-e a nevezést. Ezt könnyen ellenőrizni tudják a nevezes.diakolimpia.hu weboldal Publikus felület nevű linkjére kattintva, ahol a Sakk diákolimpiát kiválasztva (és további értelemszerű szűrőket alkalmazva) láthatók a nevezett tanulók adatai. Ezt a felületet a verseny előtti tájékozódásra is lehet használni, tehát az idén nem lesz szükség arra, hogy a Fejér Megyei Sakkszövetség honlapján frissítsük a nevezéseket, a nevezett tanulók listája korcsoportonként megtekinthető. Ez utóbbi tehát az előnye az online nevezési rendszernek, viszont a korábbi tapasztalatok alapján jelentős ráhatás kell az iskolák felé a nevezés elősegítésére. Maga a nevezés az online felületen egyébként fél perc alatt megoldható, az iskolák által használt eKréta rendszerből a tanulók adatai átvihetők az MDSZ rendszerébe, ott pedig csak a tanulóhoz kell rendelni a sportágat, illetve versenyszámot. Figyeljenek arra, hogy a Versenyzői kategória az A, az amatőr kategória a B jelű kategória. A versenykiírásokat a Fejér Megyei Diáksport Egyesület körzeti vezetői elküldik minden iskolába, tehát elvileg egy-egy ottani testnevelőnek meg kell lennie. A továbbjutókat a FMDE fogja továbbnevezni az országos döntőre, ezen kívül a majd későbbiekben megjelenő pontos kiírások szerint kell az országos döntő rendezői felé megtenni a szükséges lépéseket.
Ha az előzetesen leadott nevezésekhez képest visszalépés történik (pl. betegség esetén), akkor a fejersakk@gmail.com címre kérünk egy üzenetet, akár még a verseny előtti este is, mert egyszerűbb előzetesen módosítani a rajtlistát, mint a helyszínen.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.