Befejeződött a XII. Fehérvár Böllhoff Kupa

A négynapos, 7 fordulós versenynek a székesfehérvári Novotel Hotel adott otthont. A verseny 96 résztvevővel két kategóriában zajlott. A 2 nemzetközi nagymestert és 10 nemzetközi mestert felvonultató 49 fős A csoportban az értékszáma alapján második helyre rangsorolt nagykanizsai Dr. Flumbort András nemzetközi nagymester győzött 6 ponttal. Bravúros teljesítménnyel második helyen végzett 5,5 ponttal a székesfehérváriak ifjú reménysége, a 13 éves Havasi Gergő, aki értékszáma alapján a kilencedik volt a rangsorban. A harmadik hely szintén Nagykanizsára került Kántor Gergely révén.

Különdíjat vehetett át, mint legjobb Fejér megyei sakkozó Sarok Péter (Mór), legjobb női versenyző Szente-Varga Fruzsina, legjobb ifjúsági játékos Egresi Máté (Lövő), és legjobb szeniorként Káposztás Miklós (Vasas).

A 47 fős B csoportban a móri Gönczöl Gábor végzett az élen, Gehér László (MTK) és Mendöly László (Erdőkertes) előtt.

A verseny részletes eredményei a Versenyek menüpontban találhatók.

Megkezdődött a XII. Fehérvár Böllhoff Kupa FIDE Open

Október 23-án 96 versenyző részvételével megkezdődött a 4 napos XII. Fehérvár Böllhoff Kupa FIDE Open nemzetközi sakkverseny a székesfehérvári Novotel Hotelben. A verseny A és B csoportban zajlik, a 49 fős A csoportban 2 nemzetközi nagymester és 10 nemzetközi mester is asztalhoz ült, és a magyar versenyzőkön kívül spanyol, ukrán és román játékosok is küzdenek a pontokért.

A verseny állását és eredményeit honlapunkon fordulónként közzé tesszük.

 

Szinável Zsolt a megyei egyéni bajnok 2014-ben

Kiváló körülményeket biztosított a székesfehérvári Comenius Két Tanítási Nyelvű Gimnázium a Fejér megyei egyéni sakkbajnokság lebonyolításához. A bajnokságon, amely a FIDE hivatalos versenye volt, a megyében lakó, vagy megyei csapatban játszó sakkozók vehettek részt. A hétfordulós bajnokságon 27 sakkozó ült asztalhoz.

A versenyt Szinável Zsolt (Móri SE) nyerte meg 6,5 ponttal. Második helyen Sarok Péter (Móri SE) végzett 5,5 ponttal, a harmadik helyet Szunyogh István (MÁV Előre SC) 5,5 ponttal szerezte meg. További díjazottak: Tvaruskó László (Fehérvár SE), Zámbó Árpád (Fehérvár SE), Turi Zoltán (Bodajki SE).

A legjobb női versenyző Leipold Zóra (MÁV Előre SC), a legjobb ifjúsági Schnéberger Manessé (MÁV Előre SC), a legjobb szenior pedig Dr. Kovács Imre (MÁV Előre SC) lett.