Megyei csapat diákolimpia

Nevezett csapatok (17)

Utolsó frissítés: 2016. 01.31. 21:20

Versenykiírás

Kérünk minden csapatot, hogy a minél zökkenőmentesebb kezdés érdekében negyedórával a verseny kezdése előtt érkezzen meg, és regisztáljon a szervezőknél!

Előfordulhat olyan korcsoport, ahol a nevezett csapat továbbjutó lesz játék nélkül, de csak azok nevezhetők tovább, akik részt vettek a megyei versenyen! Akiknek nem lesz tétje a versenynek, megoldjuk, hogy ők is játszhassanak, ne kelljen tétlenkedniük, de a versenyen részt kell venniük.

Megyei vezetői értekezlet a Magyar Sakkszövetségben

A Magyar Sakkszövetség január 23-ra hívta össze a megyei sakkszövetségek vezetőinek értekezletét.

Az értekezleten bemutatkozott az új főtitkár, és tájékoztatott a pénzügyi helyzetről. A legfontosabb információ az volt, hogy 2016-ban nem kap a MSSZ 300 millió forintot, de egy meg nem nevezett összegű támogatásra számítani lehet. (Amennyiben az NB-s csapatok, valamint a megyék kapnak ebből, úgy remény van arra, hogy nem az év vége felé küldik a szerződéseket).

Elhangzott, hogy a diákolimpia országos döntőinek versenykiírása január 31-ig közzé lesz téve.

A diákolimpia helyszínei és időpontjai:

Egyéni amatőr: Budapest, március 18-19.

Egyéni értékszámos: Miskolc, március 23-25.

Csapat: Szombathely, április 22-24.

Egyéb országos ifjúsági versenyek.

Rapid egyéni, csapat: Hajdúböszörmény, május 13-16.

Korcsoportos magyar bajnokság: Balatonlelle(?), június 23-30.

Ifjúsági csapatbajnokság: Miskolc, október 24-28.

Várhatóan változnak a Magyar Sakkszövetség szabályzatai (az átdolgozást egy bizottság végzi).

Kérik az egyesületeket, hogy az éves tagdíjakat fizessék be.

Elmarasztalták azokat a megyéket, amelyek egyesületeinek képviselői nem, vagy minimális létszámmal vettek részt a tisztújító közgyűlésen. (megyénkből egy csapat, a Fehérvár SE képviseltette magát).

 

Megyei egyéni diákolimpia

Január 23-án, szombaton lezajlott a megyei egyéni diákolimpiai verseny. Beszámoló a versenyről:

Dunaújvárosban mérkőztek meg az országos döntőbe jutásért a megye legjobb ifjúsági sakkozói a diákolimpia egyéni versenyén. A diákolimpiát amatőr és versenyzői kategóriában rendezik meg, így azok a játékosok is sikerélményhez juthatnak, akik még nem rendelkeznek minősítéssel (Élő-pontszámmal). Az idei versenyen 28 általános és középiskolából összesen 116 diák ült asztalhoz, hogy megméresse magát a résztvevők számától függően 7, illetve 9 fordulós versenyen, ami különösen a kisebbek koncentrálóképességét teszi alaposan próbára. A sakk népszerűségét mutatja, hogy az idén 14, a korábbi évekhez képest jóval több iskola diákjai szereztek kategóriájukban győzelmet. (Az amatőr kategóriában csak a győztes vehet részt az országos döntőn, míg a versenyzői kategóriában a legjobb 3 játékos.) A dunaújvárosi sakkozók megőrizték vezető szerepüket 8 aranyéremmel, de ezúttal közel kerültek hozzá a fehérváriak 6 győzelemmel. Rácalmásra két aranyérem került, és további három település iskolájának diákjai szereztek 1-1 győzelmet, köztük elsőként a sárbogárdiak. Az országos döntőkre március-április folyamán kerül sor.

Diákolimpia résztvevők 1516

Fejér megyei sakk egyéni diákolimpia 1516

Kérjük a nevezéseket a csapatversenyre febuár 1-ig!

Fejér megyei egyéni és csapat diákolimpia

Nevezettek listája az egyéni versenyre (130 fő)

(Utolsó frissítés: 2016.01.22. 18:30.)

Az esetleges visszalépésekről lehetőség szerint kérünk értesítést a minél zökkenőmentesebb versenykezdésért!

Kérünk mindenkit, hogy a versenyre legalább negyedórával a kezdés előtt érkezzen meg, és a regisztrációnál jelentkezzen. Előfordulhatnak létszámváltozások, amelyek miatt módosítanunk kell a sorsolást, és mivel 19 korcsoportot kell kezelnünk, szeretnénk minél kevesebb késedelemmel kezdeni a versenyt.

A verseny ideje alatt a helyszínen működni fog az iskolai büfé!

Előfordulnak korcsoportok, ahol a nevezettek mindegyike továbbjutó lesz, de csak azok nevezhetők tovább, akik részt vettek a megyei versenyen. Akiknek nem lesz tétje a versenynek, megoldjuk, hogy ők is játszhassanak, ne kelljen tétlenkedniük, de a versenyen részt kell venniük.

 

Változás a diákolimpiai nevezésekben

 

A Magyar Sakkszövetség új versenykiírást tett közzé a diákolimpiára. Ez még mindig nem a végleges kiírás, mert az országos döntő helyszínei és az azokkal kapcsolatos részletek még mindig nem szerepelnek benne, azonban a nevezések kapcsán jelentős változás van.
Az előzőleg megjelent kiírásban kötelezővé tették az MDSZ (Magyar Diáksport Szövetség) rendszerében történő nevezést, az új kiírásban azonban ez nem szerepel, sőt NEMHOGY NEM KELL, HANEM NEM LEHET nevezni az MDSZ felületén, mert a sakk, mint sportág nem is szerepel a kiválasztható sportágak között.
Tehát a megyei kiírásból is töröljük az MDSZ-es nevezést, és helyette a Fejér Megyei Sakkszövetség e-mail címére kérjük a nevezéseket: fejersakk@gmail.com.
Kérünk mindenkit, hogy a nevezéseket küldjék el az imént megadott címre, mert minél több a helyszínen az eltérés az előzetes nevezéshez képest, annál több a csúszás a kezdéssel, és annál fokozottabban nő a rendszert át nem látók elégedetlensége a csúszás miatt. (Amennyiben a résztvevők listájában változás van akár az utolsó napon is, azt is küldjétek meg, mert még mindig egyszerűbb előző késő este átírni a listát, mint a verseny helyszínén keresni a hiányzókat.)
Kérjük az edzőket, csapatvezetőket is, hogy akik biztosat tudnak a hozzájuk tartozó körzet/egyesület/iskola indulóiról, ők is küldjék el a megyei döntőn indulók listáját!
A beérkező nevezéseket a Fejér Megyei Sakkszövetség honlapján (fejersakk.hu) közzétesszük napi frissítéssel (az esetleges egy-egy nap késésért elnézést kérünk), hiszen úgy igazságos, hogy mindenki ismerje az ellenfelek listáját.