Fejér vármegyei utánpótlás egyéni sakkverseny (1600 Élő alatt)

A Fehérvár SE 2023. december 16-17-én (szombat-vasárnap) rendezi meg utánpótlás versenyét a megye 1600 Élő pont alatti sakkozói részére Székesfehérváron, a Királykút Emlékházban (Mikszáth Kálmán u. 25.). Mivel nem FIDE verseny, ezért játékengedély nem szükséges. A szervező csak a versenyhelyszín befogadóképességéig (kb. 28 fő) fogadja el a nevezéseket. A részletek az alábbi versenykiírásban találhatók.

XX. Fehérvár kupa eredmények

A jubileumi XX. Fehérvár kupa nem a korábban megszokott színvonalú és létszámú versenyt hozta. Ez természetesen semmit nem von le a 32 résztvevő sakkozó érdemeiből. A versenyt Egresi Máté FM, a Sentimento Ajka BSK sakkozója nyerte 6,5 ponttal. Második helyen Németh Miklós (Zsámbéki SBE) 5,5 ponttal, harmadik helyen pedig Forgács Attila (Balatonfüredi SC) 5 ponttal végzett. További díjazottak sorrendben: Andriska Zsolt (Tóth László SE), Pásti Zsombor (Ajka BSK), Kormos Ádám (Dr. Hetényi Géza SK), Borsos Bogdán (Kazincbarcika VSC), Bod Márton (Barcza Gedeon SC). Különdíjasok: Legjobb női díj: Kovács Klára (Honvéd Auróra SE), legjobb ifjúsági díj: Fekete Csaba (Fehérvár SE), legjobb szenior díj: Mihályfi Gábor (Ajka BSK), legjobb Fejér vármegyei díj: Sarok Péter (Móri SE)

A részletes végeredmény alább található

Sarok Péter a 2023. évi megyei egyéni sakkbajnok

A Fejér Megyei Sakkszövetség Székesfehérváron, a Királykút Emlékházban július 14-16-án rendezte meg a 2023. évi Fejér megyei egyéni sakkbajnokságot. A bajnokságon, amely a FIDE hivatalos versenye volt, a megyei sakk egyesületekben játszó sakkozók vehettek részt. A hat fordulós bajnokságon 20 sakkozó ült asztalhoz.

A verseny első helyezését, és ezzel a bajnoki címet Sarok Péter (Mőri SE) szerezte meg 5,5 ponttal, a második helyen Gönczöl Gábor (Móri SE) 5 ponttal, a harmadikon Di Giovanni Vilmos (Fehérvár SE) 4 ponttal végzett. További díjazottak: Kerekes László (Fehérvár SE), Barna Tamás (Fehérvár SE), Pais Nimród (Fehérvár SE).

A legjobb 14 év alatti versenyző Balázsi-Schmidt Csaba (Móri SE), a legjobb 18 év alatti Körtélyesi Richárd (MartonVál SE) lett. Jól szerepelt az újonc, élő nélküli Hortobágyi Luca (Fehérvár SE), a bajnokság egyetlen női versenyzője, aki 1311 élő ponttal iratkozott fel a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) listájára. A részletes eredmények alább találhatók.

https://chess-results.com/tnr793122.aspx?lan=1

XX. Fehérvár kupa nemzetközi sakkverseny

A Fejér Megyei Sakkszövetség 2023. október 20 – 23. között rendezi meg a hagyományos nemzetközi versenyét. Helye: Székesfehérvár, Ady Endre u. 19-21. Novotel Hotel. A verseny 7 fordulós svájci rendszerű, játékidő 90 – 90 perc + 30 másodperc bónuszidő lépésenként. A részleteket a versenykiírás tartalmazza.

Bodajki Városnapi sakkverseny

A Bodajki SE a Városnap alkalmából rapid sakkversenyt rendez 2023. július 9-én 9.00 órai kezdéssel a Bodajki Művelődési Ház és Könyvtárban (Petőfi S. u. 39.). A verseny 7 fordulós, 15-15 perces játékidővel. Nevezési díj nincs. Részletek a versenykiírásban.

Fejér megye 2023. évi egyéni bajnoksága

A Fejér Megyei Sakkszövetség július 14-15-16-án Székesfehérváron a Királykút Emlékházban rendezi meg a 2023. évi megyei egyéni bajnokságot, melynek versenykiírása alább található. A versenyen a Fejér megyei egyesületek igazolt versenyzői, valamint vendégjátékosai indulhatnak.

Fejér megyei csapatbajnokságok 2022-23. Végeredmények

Fejér megye I. osztály

Bajnok       Móri SE                             23,5

II.               Bástya Dunaújváros          22,5 pont

III.              Fehérvár SE                      12,5

IV.              Rácalmás-Királysakk SE   11

V.               MartonVál  SE                   10,5

Gyermek CSB,

Bajnok        Rácalmás-Királysakk SE  54,5 pont

II.                MartonVál                         46,5   

III.               Fehérvár                           46,5

IV.              Bástya                               44.5

V.               Mór                                    26,5

VI.              Pusztavám                         21,5

Fejer megye II. osztály

Bajnok          Seregélyes  15 pont

II.                 Bodajk I.       15

III.                Rácalmás      13,5

IV.                Bástya           13,5

V.                 Fehérvár        11

VI.                Királysakk        8

VII.               Bodajk II.          8

Fejér megyei utánpótlás verseny

A Fehérvár SE május 06-07 -én rendezte meg az immár hagyományos megyei utánpótlás egyéni versenyt Székesfehérváron a Királykút Emlékházban. A versenyen 15 fő vett részt, közöttük 4 fő élő értékkel rendelkezett. Külön kerültek díjazásra az érték számosok, és az értékszám nélküliek, valamint volt legjobb női különdíj is. A versenyt Kecskeméti Attila nyerte 5 (maximális) ponttal, második lett Páncél Attila, 4 ponttal, harmadik pedig Ványi Ádám 3,5 ponttal. Az élősök Kategóriájában a díjazottak: Kecskeméti Attila, Nyikos János, Kánya Nimród. Az élő nélküli kategóriában a díjazottak sorrendje: Páncél Attila, Ványi Ádám, Hortobágyi Luca. A legjobb női különdíjat Deák Kira vihette haza. A végeredmény alább található.

Fejér megyei diákolimpia csapat döntő eredményei

A 2022/2023-as tanév sakk diákolimpia megyei csapatversenyeit a Pusztavámi Német Nemzetiségi Általános Iskolában rendezte a Fejér Megyei Sakkszövetség. A kiváló körülmények között lebonyolított versenyen 48 csapat (mintegy 180 sakkozó) vett részt, és az egyéni versenyhez hasonlóan itt is az volt tapasztalható, hogy a megye egyre több településén és iskoláiban foglalkoznak a szellemi sportok csúcsának számító sakkal. A feltörekvő iskolák előtt ebben a tanévben még a hagyományos sakkfellegvárak szerezték meg a megyei bajnoki címeket, de egyre élesebb küzdelmek alakultak ki az egyes korcsoportokban a megyei bajnoki címért, és ezzel az országos döntőn való részvétel jogáért. A csapatversenyeken az I-II. a III-IV. és az V-VI. korcsoport tanulói versenyeztek külön lány és fiú csoportokban, ami gyakorlatilag az alsós, felsős és középiskolás korosztályt jelenti. Az így kialakított 6 korcsoportból 3 esetében a székesfehérvári Szent Imre Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda csapata képviselheti a megyét az országos versenyen. A Szent Imre győztesei az I-II. kcs. lányok és fiúk, valamint az V-VI. kcs. lányok. Mellettük egy-egy csapattal jutott tovább a velencei Zöldliget Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola (fiú III-IV. kcs), valamint két dunaújvárosi csapat, a Petőfi Sándor Általános Iskola csapata (lány III-IV. kcs.) és a Pannon Oktatási Központ (V-VI. kcs.) fiúcsapata.

A győztes csapatok összeállítása:

Szent Imre I-II. kcs. fiú: Ágoston Kolos, Hodina Balázs, Lambert Gergely, Nagy Norbert.

Zöldliget III-IV. kcs fiú: Bodrogi Bendegúz, Dubis Szabolcs, Kecskeméti Attila, Kerekes László

Pannon V-VI. kcs. fiú: Ocztos Dominik, Pásti Anna, Pásti Zsombor, Tancsa Tamás.

Szent Imre I-II. kcs. lány: Gerencsér Tamara, Méhész Alma, Sándor Lili, Ványi Panna.

Petőfi III-IV kcs. lány: Horváth Gréta, Kovács Emma, Schreiber Natália.

Szent Imre V-VI. kcs. lány: Lukács Eszter, Lukács Éva, Németh Lúcia.

A részletes eredmények alább láthatók.

Fejér megyei diákolimpia egyéni döntőinek eredményei

Az idei évben Mór adott otthont a sakk diákolimpia megyei egyéni döntőinek az elmúlt hétvégén. A versenyt a Fejér Megyei Sakkszövetség az Erzsébet téri Művelődési Házban rendezte meg, amelyen az alsósoktól a középiskolásokig összesen 170 tanuló vett részt 32 Fejér megyei iskolából, mutatva a sakk töretlen népszerűségét. A tét az országos döntőbe jutás volt, amely az Élő-pontszámmal rendelkezők és az I-II. korcsoport 1-3. helyezett versenyzői számára nyílt meg, míg a többi korcsoportban a megyei döntő győztesei juthattak tovább.  A korábbi évekhez képest nagyot léptek előre a fehérvári iskolák, és visszavették a vezető helyet a dunaújvárosi sakkozóktól. 8 fehérvári győzelem és 5 dunaújvárosi siker mellett 2 gárdonyi, és 1-1 velencei, illetve csabdi iskolába járó tanuló nyerte meg korcsoportját. Mindenképpen örvendetes, hogy egyre több iskolában találni jó sakkozókat, mivel a 17 csoport győzelmén 13 iskola osztozott. A gárdonyi Gárdonyi G. ÁI, a dunaújvárosi Móricz Zs. ÁI, és a székesfehérvári István Király ÁI valamint a Teleki B. Gimn. ért el 2 bajnoki címet. Az egy győztest adó iskolák: Csabdi, Petófi ÁI.;  Dunaújváros, Pannon Gimnázium, Petőfi ÁI. Széchenyi I. Gimnázium; Székesfehérvár, Kodolányi G. II. Rákóczi F. ÁI. Széchenyi Technikum, Vasvári Pál G.; Velence, Zöldliget ÁI. Az országos döntőket április folyamán rendezi meg a Magyar Sakkszövetség.

A győztesek korcsoportonként:

Tári Árpád (I. kcs.), Rómann Márk Patrik (II. kcs.), Szilágyi Kamilla (I. kcs.), Hajnal Kitti (II. kcs.), Bíró Dávid Benedek (A III. kcs.), Szabó-Tóth Gábor (A IV. kcs.), Tancsa Tamás (A V. kcs.), Bernáth Bence (A VI. kcs.), Horváth Gréta (A V. kcs.), Molnár Kiara Rózsa (A VI. kcs.),, Farkas Zalán (B III. kcs.), Kizman Ádám Iván (B IV. kcs.), Alonso-Ibarra Emilio (B V. kcs.), Körtélyesi Richárd (B VI. kcs.), Deák Kira (B III. kcs.), Törő-Suga Zóra (B IV. kcs.), Marosi Dóra Petra (B V. kcs.).

A részletes eredmények alább találhatók.