Fejér megye 2024. évi egyéni bajnoksága

A FMSSZ a megyei egyéni bajnokságot 2024. augusztus 23-24-25-én rendezi Martonvásáron a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban, (2462 Martonvásár, Emlékezés tere 2 ), 6 fordulós svájci rendszerben. Játékidő 90 perc plusz lépésenként 30 mp bónusz idő. Részletek a versenykiírásban.

Fejér megyei utánpótlás egyéni sakkverseny (1800 élő alatt)

A Fehérvár SE 2024. június 1-2-án (szombat-vasárnap) rendezi meg utánpótlás versenyét a megye 1800 Élő pont alatti sakkozói részére Székesfehérváron, a Királykút Emlékházban (Mikszáth Kálmán u. 25.). Mivel nem FIDE verseny, ezért játékengedély nem szükséges. A szervező csak a versenyhelyszín befogadóképességéig (kb. 28 fő) fogadja el a nevezéseket. A részletek az alábbi versenykiírásban találhatók.

Diákolimpia megyei csapat döntői

Befejeződtek a 2023-24. évi Diákolimpia megyei csapat döntői. A döntő hat korosztályban (3 – 3 lány és fiú) 37 csapat részvételével került megrendezésre. Az egyes korosztályok első helyezett csapatai képviselhetik megyénket az országos döntőben. A győztes csapatok. Lány I-II. kcs. Szent Imre iskola Székesfehérvár, Lány III-IV. kcs. Szent Imre iskola Székesfehérvár, Lány V-VI. kcs. Széchenyi Gimnázium Dunaújváros, Fiú I-II. kcs. Zöldliget iskola Velence, Fiú III-IV. kcs. Radnóti iskola Mór, Fiú V-VI. kcs. Pannon Gimnázium Dunaújváros.

A részletes eredmények az alábbi linken érhetők el:

https://chess-results.com/tnr902553.aspx?lan=1&art=0

Diákolimpia megyei egyéni döntői

Székesfehérváron, az István király Általános Iskolában rendezte a Fejér Megyei Sakkszövetség a jelen tanévi sakk diákolimpia megyei döntőjét. A versenyen 18 korcsoportban 165 diák mérte össze tudását, külön csoportban versenyezhettek az Élő-pontszámmal rendelkező igazolt versenyzők (A) és az amatőr sakkozók (B). A tét az áprilisi, budapesti országos döntőbe jutás volt. A sakk töretlen népszerűségét a résztvevők számán túl az is mutatja, hogy a megyei bajnoki címeken 12 iskola tanulói osztoztak, és a két megyei jogú város, Székesfehérvár és Dunaújváros iskolái mellett móri, velencei és gárdonyi iskolából is került ki győztes. A korcsoportoktól függően az első, illetve az első három versenyző jutott az országos döntőbe. A korcsoportok továbbjutói (elöl a győztesek, zárójelben iskolájuk):

Fiú 1. kcs.: Nagy Norbert (Szent Imre, Székesfehérvár), Tári Árpád (Zöldliget, Velence), Tári Csongor (Zöldliget, Velence)

Lány 1. kcs.: Szigethy Johanna ( Zöldliget, Velence), Szilágyi Kamilla ( Gárdonyi, Gárdony), Stamler Júlia (Pusztavámi, Pusztavám)

Fiú 2. kcs.: Kecskeméti Ákos (Zöldliget, Velence), Schäffer Milán (Szent Imre, Székesfehérvár), Malakhov Kyrylo (Vasvári, Dunaújváros)

Lány 2. kcs.: Hajnal Kitti (Móricz, Dunaújváros), Ványi Panna (Szent Imre, Székesfehérvár), Fazekas Léna (Petőfi, Dunaújváros)

Fiú 3. kcs. A: Kerekes János (Ciszterci, Székesfehérvár), Nyikos János (Hétvezér, Székesfehérvár), Lakatos Márk (Zentai, Székesfehérvár),

Lány 3. kcs. A: Deák Kira (István király, Székesfehérvár)

Fiú 3 kcs. B: Szigethy Zsombor (Zöldliget, Velence)

Lány 3. kcs. B: Molnár Jázmin (Zimmermann, Mór)

Fiú 4. kcs. A: Szabó-Tóth Gábor (Gárdonyi, Gárdony), Pásti Zsombor (Pannon, Dunaújváros), Kerekes László (Zöldliget, Velence)

Fiú 4. kcs. B: Ványi Ádám (Teleki, Székesfehérvár)

Lány 4. kcs. B: Kovács Emma (Petőfi, Dunaújváros)

Fiú 5. kcs. A: Tancsa Tamás (Pannon, Dunaújváros), Bodrogi Bendegúz (Zöldliget, Velence), Dubis Szabolcs (Zöldliget, Velence)

Lány 5. kcs. A: Süli Henrietta (Széchenyi, Dunaújváros), Jergler Janka (Vasvári G.)

Fiú 5. kcs. B: Alonso-Ibarra Emilio (Vasvári G.)

Lány 5. kcs. B: Marosi Dóra (Széchenyi, Dunaújváros)

Fiú 6. kcs. A: Körtélyesi Richárd (Széchenyi, Székesfehérvár), Sarok Péter (I. István, Székesfehérvár), Milek Bálint (Széchenyi, Dunaújváros)

Lány 6. kcs. A: Molnár Kiara (Teleki, Székesfehérvár)

Fiú 6. kcs. B: Székely István (Ciszterci, Székesfehérvár)

A részletes eredmények az alábbi linken érhetők el:

https://chess-results.com/tnr898135.aspx?lan=1

Diákolimpia Fejér vármegyei döntője

A Fejér Megyei Sakkszövetség 2024. február 24-én (egyéni) és március 2-án (csapat) rendezi meg  Székesfehérváron az István Király Általános Iskolában (Székesfehérvár, Kelemen Béla u. 30/A) a 2023-24-es tanév sakk diákolimpia megyei döntőjét. Részletes információk a versenykiírásokban találhatók.

Az országos döntők versenykiírásai a Magyar Sakk Szövetség honlapján (chess.hu) találhatók.

Fejér vármegyei utánpótlás egyéni sakkverseny (1600 Élő alatt)

A Fehérvár SE 2023. december 16-17-én (szombat-vasárnap) rendezi meg utánpótlás versenyét a megye 1600 Élő pont alatti sakkozói részére Székesfehérváron, a Királykút Emlékházban (Mikszáth Kálmán u. 25.). Mivel nem FIDE verseny, ezért játékengedély nem szükséges. A szervező csak a versenyhelyszín befogadóképességéig (kb. 28 fő) fogadja el a nevezéseket. A részletek az alábbi versenykiírásban találhatók.

XX. Fehérvár kupa eredmények

A jubileumi XX. Fehérvár kupa nem a korábban megszokott színvonalú és létszámú versenyt hozta. Ez természetesen semmit nem von le a 32 résztvevő sakkozó érdemeiből. A versenyt Egresi Máté FM, a Sentimento Ajka BSK sakkozója nyerte 6,5 ponttal. Második helyen Németh Miklós (Zsámbéki SBE) 5,5 ponttal, harmadik helyen pedig Forgács Attila (Balatonfüredi SC) 5 ponttal végzett. További díjazottak sorrendben: Andriska Zsolt (Tóth László SE), Pásti Zsombor (Ajka BSK), Kormos Ádám (Dr. Hetényi Géza SK), Borsos Bogdán (Kazincbarcika VSC), Bod Márton (Barcza Gedeon SC). Különdíjasok: Legjobb női díj: Kovács Klára (Honvéd Auróra SE), legjobb ifjúsági díj: Fekete Csaba (Fehérvár SE), legjobb szenior díj: Mihályfi Gábor (Ajka BSK), legjobb Fejér vármegyei díj: Sarok Péter (Móri SE)

A részletes végeredmény alább található

Sarok Péter a 2023. évi megyei egyéni sakkbajnok

A Fejér Megyei Sakkszövetség Székesfehérváron, a Királykút Emlékházban július 14-16-án rendezte meg a 2023. évi Fejér megyei egyéni sakkbajnokságot. A bajnokságon, amely a FIDE hivatalos versenye volt, a megyei sakk egyesületekben játszó sakkozók vehettek részt. A hat fordulós bajnokságon 20 sakkozó ült asztalhoz.

A verseny első helyezését, és ezzel a bajnoki címet Sarok Péter (Mőri SE) szerezte meg 5,5 ponttal, a második helyen Gönczöl Gábor (Móri SE) 5 ponttal, a harmadikon Di Giovanni Vilmos (Fehérvár SE) 4 ponttal végzett. További díjazottak: Kerekes László (Fehérvár SE), Barna Tamás (Fehérvár SE), Pais Nimród (Fehérvár SE).

A legjobb 14 év alatti versenyző Balázsi-Schmidt Csaba (Móri SE), a legjobb 18 év alatti Körtélyesi Richárd (MartonVál SE) lett. Jól szerepelt az újonc, élő nélküli Hortobágyi Luca (Fehérvár SE), a bajnokság egyetlen női versenyzője, aki 1311 élő ponttal iratkozott fel a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) listájára. A részletes eredmények alább találhatók.

https://chess-results.com/tnr793122.aspx?lan=1

XX. Fehérvár kupa nemzetközi sakkverseny

A Fejér Megyei Sakkszövetség 2023. október 20 – 23. között rendezi meg a hagyományos nemzetközi versenyét. Helye: Székesfehérvár, Ady Endre u. 19-21. Novotel Hotel. A verseny 7 fordulós svájci rendszerű, játékidő 90 – 90 perc + 30 másodperc bónuszidő lépésenként. A részleteket a versenykiírás tartalmazza.

Bodajki Városnapi sakkverseny

A Bodajki SE a Városnap alkalmából rapid sakkversenyt rendez 2023. július 9-én 9.00 órai kezdéssel a Bodajki Művelődési Ház és Könyvtárban (Petőfi S. u. 39.). A verseny 7 fordulós, 15-15 perces játékidővel. Nevezési díj nincs. Részletek a versenykiírásban.