Fejér megyei utánpótlás egyéni verseny (U1600)

1. A verseny célja: játéklehetőség biztosítása a Fejér megyei utánpótlás számára. A verseny FIDE Élő szerzésére (vesztésére) nem alkalmas.

2. A verseny helye, ideje: Székesfehérvár, Királykút Emlékház, Mikszáth Kálmán utca 25.

2022. április 23-24. (szombat-vasárnap)

3. A verseny lebonyolítása: 5 forduló svájci rendszerben. Játékidő: játékosonként 60-60 perc, bónuszidő nélkü

4. Regisztráció: 2022. április 23-án 8:30 órától. Megnyitó 9.00 órakor.

5. A verseny lebonyolítása: április 23-án három fordulót, április 24-én két fordulót rendezünk. A fordulók között legalább 15 perc pihenőidőt biztosítunk.

A versenyt a Fehérvári Sakk Egyesület rendezi.

Fejér megyei sakkcsapat diákolimpia döntői

Dunaújváros adott otthont az idei tanévi megyei sakk diákolimpia csapatversenyének. A tavalyi évben a járványhelyzet nem tette lehetővé a verseny megrendezését, így ezúttal két év után ülhettek újra a táblák elé a megye iskoláinak sakkcsapatai. A hat korcsoportban összesen 23 csapat vett részt a versenyen, amely ezúttal a dunaújvárosi iskolák csapatainak sikerült a legjobban, három korcsoportban is győztek, és képviselhetik a megyét az országos döntőn. A középiskolás fiúknál és lányoknál egyaránt a Pannon Oktatási Központ csapata nyert, míg a felsős lányoknál hármas holtverseny után a Petőfi Sándor Általános iskola csapata jutott ki az országos döntőre. Két korcsoport hozott velencei sikert, a Zöldliget Általános Iskola alsós és felsős fiúcsapata egyaránt első lett, míg az alsós lányok versenyét a Szent Imre Általános Iskola csapata nyerte. Az országos döntőt májusban rendezik meg később kijelölendő helyszínen.