Fejér megyei csapat diákolimpia 2019/2020

Február 22-én a székesfehérvári Szabadművelődés Házában rendezte a Fejér megyei Sakkszövetség az idei tanévi sakk diákolimpia megyei csapatversenyeit. A versenyen 19 csapat indult, 3 korcsoportban dunaújvárosi, 2 korcsoportban székesfehérvári, és 1 korcsoportban rácalmási siker született. Az eredmények a mellékelt táblázatban láthatók.

Fejér megyei egyéni diákolimpia 2019/2020

Február 8-án a Szabadművelődés Háza adott otthont az idei tanévi megyei diákolimpia egyéni döntőinek, ahol 20 (10-10 fiú és lány) csoportban mérték össze tudásukat a megye diák sakkozói. Külön versenyeztek az Élő-pontszámmal rendelkező, illetve nem rendelkező sakkozók. A versenyre a Magyar Sakkszövetség által kötelezően előírt fizetendő nevezési díj visszatartó erejének ellenére 105 nevezés érkezett, ami mutatja a sakk sportág töretlen népszerűségét. A nevezők a megye 10 településének 26 iskoláját képviselték. A versenyen született eredmények a mellékelt táblázatban láthatók.

Megyei csapat diákolimpia 2018/2019

Február 16-án, szombaton Móron, a dr. Zimmermann Ágoston Általános Iskolában rendezte meg a Fejér Megyei Sakkszövetség a megyei diákolimpia csapatversenyét, amelyen az országos döntőbe jutás volt a tét. A versenyen 26 csapat vett részt, és az egyes korcsoportokban két dunaújvárosi, két rácalmási és egy velencei siker született. Legeredményesebbnek a rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola bizonyult, akik a fiú és a lány felsős (3-4. korcsoport) csapatversenyt is megnyerték. Az alsós (1-2. korcsoport) fiúknál a velencei Zöldliget Általános Iskola csapata győzött, míg a lányoknál a dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskola csapata jutott az országos döntőbe. A középiskolás korcsoportokban (5-6. korcsoport) a dunaújvárosi Széchenyi Gimnázium csapatai fogják képviselni megyénket, miután a fiúk megnyerték a megyei döntőt, a lányok pedig tavalyi országos bajnoki címüknek köszönhetően alanyi jogon résztvevői lesznek idén is a döntőnek. Sok sikert kívánunk az országos döntőben a Fejér megyei csapatoknak!

A verseny eredményei:

Megyei egyéni rapid bajnokság végeredmény

Fellegi Zoltán a megyei rapid sakk bajnok. A hétvégén rendezte a Fejér Megyei Sakkszövetség az idei év utolsó megyei versenyét, a Fejér megyei rapid sakk bajnokságot. A hét fordulós svájci rendszerű versenyen fordulónként 20-20 perc állt a sakkozók rendelkezésére. A versenyen 36 megyei illetőségű sakkozó vett részt, és minden korosztály képviseltette magát. Az erős mezőnyben Fellegi Zoltán (Fehérvár SE) szerezte meg a bajnoki címet 6 ponttal. A második helyen Németh Miklós (Bástya Dunaújváros), a harmadikon a tavalyi bajnok Sarok Péter (Móri SE) végzett. A további díjazottak sorrendben Kratzmajer Ákos (Bástya Dunaújváros), Németh Gergely (ASE Paks), Pais Nimród (Fehérvár SE).

Különdíjasok: a legjobb női versenyző díjat Köböl Kitti (Bástya Dunaújváros), a legjobb ifjúsági díjat Gulácsi Donát Ferenc (Bástya Dunaújváros), a legjobb szenior díjat Fellegi Tibor (Fehérvár SE) kapta.

RAPVEG

 

XV. Fehérvár Böllhoff Kupa eredmények

Hatos holtverseny a sakk Fehérvár-Böllhoff kupa élén. Kántor Gergely nemzetközi mester a kupa győztese.

Október 20.- 23. között rendezte meg a Fejér Megyei Sakkszövetség a XV. Fehérvár-Böllhoff kupa nemzetközi sakkversenyt a Novotel Hotelben. A versenyen rekord számú nevező, két csoportban összesen 126 sakkozó, köztük három nemzetközi nagymester, kilenc nemzetközi mester, egy női nemzetközi mester és három FIDE mester, valamint egy kétszeres szenior világbajnok vett részt. Minden korosztály képviseltette magát. A legfiatalabb résztvevő hét éves, a legidősebb pedig nyolcvannyolc éves volt. Az erős mezőnyben végig nyílt küzdelem folyt a helyezésekért, és csak az utolsó forduló döntött mindkét csoportban. Az A csoportban Kántor Gergely (Aquaprofit Nagykanizsa) nemzetközi mester végig vezetett, és az utolsó fordulóban pontszámban öten is utolérték, de jobb mezőnyérték számának köszönhetően ő lett a kupa győztese. Második Nagy Gábor (Kőbánya SC), harmadik Medvegy Zoltán (Aquaprofit Nagykanizsa) lett. További díjazottak sorrendben: Csonka Balázs (Makói SVSE), Vidéki Sándor (ASE Paks), Aczél Gergely (Aquaprofit Nagykaniza), Fáncsy Imre (Balatonfüred), To Nhat Minh (Szigetszentmiklós). Különdíjasok: Okhotnik Vladimir (szenior), Persányi Barnabás (ifi), Havanecz Bianka (női), Tancsa Tamás (Fejér megyei).

A B csoportban Szegedy Mátyás (Debreceni SIE) lett az első. A második helyen Szunyogh István (Sárosdi SE) a harmadikon Panda Barnabás (Tóth László SE) végzett. További díjazottak: Krizsány László Sr. (Kőbánya SC), Varga Boldizsár (MTK), Nagy Lajos (ASE Paks)

XV.FehérvárkupaA

XV.FehérvárkupaB

A 2017-2018. évi diákolimpia megyei csapat döntőjének eredményei

Február 17.-én szombaton ismét a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola adott otthont a megyei sakk diákolimpia versenyének, ezúttal a csapatversenyt rendezték meg az iskolában. A verseny tétje korcsoportonként a megyei bajnoki cím, és a Szombathelyen megrendezendő országos döntőbe jutás volt. A csapatverseny a dunaújvárosi sakkozók fölényét hozta, 3 korcsoportban is ők jutottak tovább. Az alsós lányok versenyét nagy fölénnyel nyerte a Petőfi Sándor Általános Iskola csapata (Vidák Boglárka, Horváth Gréta, Szalai Szimonetta, Majoráni Gréta), míg a felsős lányok versenyét maximális pontszámmal a Vasvári Pál Általános Iskola csapata (Pásti Anna, Köböl Kitti, Elter Dóra). Szintén dunaújvárosi győzelem született a középiskolás fiúknál a Széchenyi István Gimnázium sikere révén (Kratzmajer Ákos, Ocztos Dominik, Reményi Szabolcs, Madarász Ákos). A legnagyobb meglepetés a felsős fiúk mezőnyében született, ahol az elmúlt évek győztese, a fehérvári Ciszterci Gimnázium csapata 1 ponttal alulmaradt a móri Radnóti Miklós Általános Iskola csapatával szemben (Sarok Péter, Darradics Borsos Szabolcs, Riez Borisz, Unti Alexia), így a móri diákok képviselhetik Fejér megyét az országos döntőben. Fej-fej melletti küzdelmet folytatott az alsós fiúk között a fehérvári Szent Imre Általános Iskola és a velencei Zöldliget Általános Iskola csapata. A sorsolás szeszélye folytán az utolsó fordulóban kerültek egymással szembe, és a velenceiek (Bodrogi Bendegúz, Dubis Szabolcs, Kerekes László, Centgraf Dániel, Fekete Zsombor) 3-1-es győzelme azt eredményezte, hogy fél pont előnnyel ők nyerték a versenyfutást, így hosszú idő után ezúttal fehérvári csapat nélkül rendezik az országos sakk diákolimpiai csapatdöntőket.

Fejér megyei csapat diákolimpia eredmények 1718

A 2017-2018. évi diákolimpia megyei egyéni döntőinek eredményei

Az idei évben Dunaújváros ad otthont a sakk diákolimpia megyei döntőinek. Az elmúlt hétvégén az egyéni versenyeket rendezte meg a Fejér Megyei Sakkszövetség a Dózsa György Általános Iskolában. Nemenként 6-6 korcsoportban külön versenyeztek az Élő-pontszámos és az élő pontszámmal nem rendelkező sakkozók, a tét az országos döntőbe jutás volt.  A nem élősöknél az első helyezettek, az élősöknél az első három helyezett indulhat az országos döntőben. A versenyen összesen 130 tanuló vett részt, 30 Fejér megyei iskolát képviselve. A papírformának megfelelően az értékszámmal nem rendelkező sakkozók között a fehérváriak, míg az értékszámosok csoportjaiban a dunaújvárosiak szerezték meg az aranyérmek többségét, viszont meglepetésre a legeredményesebb iskola a rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola lett 4 aranyéremmel, megelőzve a 3-3 aranyat szerző dunaújvárosi Vasvári P. ÁI-t és Széchenyi Gimnáziumot, valamint a fehérvári Szent Imre ÁI-t.

A győztesek korcsoportonként:

Értékszámmal nem rendelkező (amatőr) korcsoportok

Fiú 1. kcs.: Tóth Noel (Jankovich, Rácalmás), 2. kcs.: Fekete Csaba (Szent Imre, Székesfehérvár), 3. kcs.: Elekes Bence (Teleki, Székesfehérvár), 4. kcs.: Németh Márton (Ciszterci, Székesfehérvár), 5. kcs.:Gáti Krisztián (Széchenyi, Székesfehérvár), 6. kcs.: Körösztös Benedek (Pannon, Dunaújváros)

Lány 1. kcs. Neulinger Renáta (Szent Imre, Székesfehérvár), 2. kcs.: Elter Dóra (Vasvári, Dunaújváros), 3. kcs.: Járossy Jázmin (Szent Imre, Székesfehérvár), 4. kcs.: Molnár Kiara (Jankovich, Rácalmás)

Értékszámos (versenyzői) korcsoportok

Fiú 1. kcs.: Pásti Zsombor (Arany, Dunaújváros), 2. kcs.: Tancsa Tamás (Jankovich, Rácalmás), 3. kcs.: Pásti Áron (Móricz, Dunaújváros), 4. kcs.: Losonczi Marcell (Vasvári, Dunaújváros), 5. kcs.: Reményi Szabolcs (Széchenyi, Dunaújváros), 6. kcs.: Madarász Ákos (Széchenyi, Dunaújváros)

Lány 2. kcs.: Vidák Boglárka (Petőfi, Dunaújváros), 3. kcs.: Hegedűs Luca,(Jankovich, Rácalmás), 4. kcs.: Pásti Anna (Vasvári, Dunaújváros), 5. kcs.: Radics Nóra (Pannon, Dunaújváros), 6. kcs. Németh Noémi (Széchenyi, Dunaújváros).

Diákolimpia egyéni eredmények 1718

XIV. Fehérvár Böllhoff kupa

Hármas holtverseny a sakk Fehérvár-Böllhoff kupa élén

Kántor Gergely IM a kupa győztese

Október 20.- 23. között rendezte a Fejér Megyei Sakkszövetség a Fehérvár-Böllhoff kupa nemzetközi sakkversenyt a Novotel Hotelben. A versenyen két csoportban összesen 104 sakkozó, köztük tizenegy nemzetközi címviselő (GM, IM, FM, WCM) vett részt. Minden korosztály képviseltette magát. A legfiatalabb résztvevő hét éves, a legidősebb pedig nyolcvanhét éves volt. Az erős mezőnyben végig nyílt küzdelem folyt a helyezésekért, és csak az utolsó forduló döntött mindkét csoportban. Az A csoportban Acél Gergely (Aquaprofit Nagykanizsa) nemzetközi mester végig vezetett, de az utolsó fordulóban döntetlent játszott a címvédő Nagy Gáborral (Kőbánya SC), viszont Kántor Gergely (Aquaprofit Nagykanizsa) győzött,  pontszámban beérte őket, és jobb mezőnyérték számának köszönhetően ő lett a kupa győztese. Második Aczél Gergely, harmadik Nagy Gábor lett. További díjazottak: Szabó Márton Mihály (Esztergomi SC), Dr Flumbort András (Dunaharaszti) és Papagorasz Takisz (Fehérvár SE).  Különdíjasok: Boguszlavstkij Jevgenyij (szenior), Losonczi Marcell (ifi), Gaál Zsóka (női), Fáncsy Imre (Fejér megyei).

A B csoportban Goth Gabriel (Komárom SC) lett az első. A másodiktól a hatodik helyig pontegyenlőség alakult ki, a mezőny értékelés alapján a sorrend Radics Nóra (Királysakk SE), Horváth Miklós (Bodajki SE), Fodor Árpád (MÁV Előre SC), Tóth József (Fehérvár SE), Bozsoki Dániel (Tóth László SE).

ChessResultsListA

ChessResultsListB