Fejér megyei csapatbajnokság 2014-2015 eredményei

Véget ért a 2014-2015. évi megyei sakk csapatbajnokság. A megyei csapatbajnokságot két osztályban szervezte meg a megyei szövetség.

Az I. osztály FIDE versenyként lett bejelentve, azaz értékszám szerzésre nyílt lehetőség. A bajnokságra 7 egyesület 8 fős csapata nevezett. A hét fordulóban összesen 96 sakkozó játszott legalább egy mérkőzést. Az utolsó fordulóra egy helyszínen (Móron), egy időben került sor. Annyira szoros volt a küzdelem, hogy az I – IV. helyezés csak az utolsó játszmában, hat órás küzdelem után dőlt el. A bajnokságot csak úgy, mint az előző évben, a Sárosdi SE (27,5 pont) csapata nyerte. A bajnokcsapat tagjai: Szalai László csapatvezető, Horváth József, Szabó Levente, Sztupa Ferenc, Pap Béla, Lippai György, Szabó János, Nagy Alex, Csordás Péter, Varga Antal, Sztupa Máté, Berei Zsolt, Réti József. A második helyet a Móri SE (27) szerezte meg, míg a harmadik negyedik helyen holtverseny alakult ki. A versenykiírás szerint a Királysakk SE II. (24,5) a bronzérmes. További sorrend: Bodajki SE (24,5), MartonVál SC (23,5), MÁV Előre SC I. (21), Fehérvár SE II. (19). A győztes csapat jogot szerzett az NB II-es osztályozón való indulásra, azonban a Sárosdi SE hivatalos nyilatkozata szerint azon a csapat nem indul.

A megyei II. osztályban, amely szintén FIDE verseny volt, négy négyfős csapat indult. A hat fordulóban összesen 35 sakkozó ült asztalhoz. A bajnokságot a Királysakk SE IV. csapata nyerte 16,5 ponttal. A győztes csapat tagjai: Mezei Szilárd, Katona Gergő, Tar Balázs, Katona Enikő, Csajbók Levente, Szűcs Zétény, Kiss Gergő, Reicheld Szilárd. A további sorrend: Királysakk SE III. (15,5), Fehérvár SE III. (9), MÁV Előre SC II. (7).

FMCSB_14_15(1)