A 2017-2018. évi diákolimpia megyei csapat döntőjének eredményei

Február 17.-én szombaton ismét a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola adott otthont a megyei sakk diákolimpia versenyének, ezúttal a csapatversenyt rendezték meg az iskolában. A verseny tétje korcsoportonként a megyei bajnoki cím, és a Szombathelyen megrendezendő országos döntőbe jutás volt. A csapatverseny a dunaújvárosi sakkozók fölényét hozta, 3 korcsoportban is ők jutottak tovább. Az alsós lányok versenyét nagy fölénnyel nyerte a Petőfi Sándor Általános Iskola csapata (Vidák Boglárka, Horváth Gréta, Szalai Szimonetta, Majoráni Gréta), míg a felsős lányok versenyét maximális pontszámmal a Vasvári Pál Általános Iskola csapata (Pásti Anna, Köböl Kitti, Elter Dóra). Szintén dunaújvárosi győzelem született a középiskolás fiúknál a Széchenyi István Gimnázium sikere révén (Kratzmajer Ákos, Ocztos Dominik, Reményi Szabolcs, Madarász Ákos). A legnagyobb meglepetés a felsős fiúk mezőnyében született, ahol az elmúlt évek győztese, a fehérvári Ciszterci Gimnázium csapata 1 ponttal alulmaradt a móri Radnóti Miklós Általános Iskola csapatával szemben (Sarok Péter, Darradics Borsos Szabolcs, Riez Borisz, Unti Alexia), így a móri diákok képviselhetik Fejér megyét az országos döntőben. Fej-fej melletti küzdelmet folytatott az alsós fiúk között a fehérvári Szent Imre Általános Iskola és a velencei Zöldliget Általános Iskola csapata. A sorsolás szeszélye folytán az utolsó fordulóban kerültek egymással szembe, és a velenceiek (Bodrogi Bendegúz, Dubis Szabolcs, Kerekes László, Centgraf Dániel, Fekete Zsombor) 3-1-es győzelme azt eredményezte, hogy fél pont előnnyel ők nyerték a versenyfutást, így hosszú idő után ezúttal fehérvári csapat nélkül rendezik az országos sakk diákolimpiai csapatdöntőket.

Fejér megyei csapat diákolimpia eredmények 1718

A 2017-2018. évi diákolimpia megyei egyéni döntőinek eredményei

Az idei évben Dunaújváros ad otthont a sakk diákolimpia megyei döntőinek. Az elmúlt hétvégén az egyéni versenyeket rendezte meg a Fejér Megyei Sakkszövetség a Dózsa György Általános Iskolában. Nemenként 6-6 korcsoportban külön versenyeztek az Élő-pontszámos és az élő pontszámmal nem rendelkező sakkozók, a tét az országos döntőbe jutás volt.  A nem élősöknél az első helyezettek, az élősöknél az első három helyezett indulhat az országos döntőben. A versenyen összesen 130 tanuló vett részt, 30 Fejér megyei iskolát képviselve. A papírformának megfelelően az értékszámmal nem rendelkező sakkozók között a fehérváriak, míg az értékszámosok csoportjaiban a dunaújvárosiak szerezték meg az aranyérmek többségét, viszont meglepetésre a legeredményesebb iskola a rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola lett 4 aranyéremmel, megelőzve a 3-3 aranyat szerző dunaújvárosi Vasvári P. ÁI-t és Széchenyi Gimnáziumot, valamint a fehérvári Szent Imre ÁI-t.

A győztesek korcsoportonként:

Értékszámmal nem rendelkező (amatőr) korcsoportok

Fiú 1. kcs.: Tóth Noel (Jankovich, Rácalmás), 2. kcs.: Fekete Csaba (Szent Imre, Székesfehérvár), 3. kcs.: Elekes Bence (Teleki, Székesfehérvár), 4. kcs.: Németh Márton (Ciszterci, Székesfehérvár), 5. kcs.:Gáti Krisztián (Széchenyi, Székesfehérvár), 6. kcs.: Körösztös Benedek (Pannon, Dunaújváros)

Lány 1. kcs. Neulinger Renáta (Szent Imre, Székesfehérvár), 2. kcs.: Elter Dóra (Vasvári, Dunaújváros), 3. kcs.: Járossy Jázmin (Szent Imre, Székesfehérvár), 4. kcs.: Molnár Kiara (Jankovich, Rácalmás)

Értékszámos (versenyzői) korcsoportok

Fiú 1. kcs.: Pásti Zsombor (Arany, Dunaújváros), 2. kcs.: Tancsa Tamás (Jankovich, Rácalmás), 3. kcs.: Pásti Áron (Móricz, Dunaújváros), 4. kcs.: Losonczi Marcell (Vasvári, Dunaújváros), 5. kcs.: Reményi Szabolcs (Széchenyi, Dunaújváros), 6. kcs.: Madarász Ákos (Széchenyi, Dunaújváros)

Lány 2. kcs.: Vidák Boglárka (Petőfi, Dunaújváros), 3. kcs.: Hegedűs Luca,(Jankovich, Rácalmás), 4. kcs.: Pásti Anna (Vasvári, Dunaújváros), 5. kcs.: Radics Nóra (Pannon, Dunaújváros), 6. kcs. Németh Noémi (Széchenyi, Dunaújváros).

Diákolimpia egyéni eredmények 1718

Fejér megyei egyéni diákolimpia 2017/2018

Az idei évben Dunaújváros ad otthont a sakk diákolimpia megyei döntőinek, az elmúlt hétvégén az egyéni versenyeket rendezte meg a Fejér megyei Sakkszövetség a Dózsa György Általános Iskolában. Nemenként 6-6 korcsoportban versenyeztek az Élő-pontszámmal rendelkező és nem rendelkező sakkozók, a tét az országos döntőbe jutás volt.  A versenyen összesen 130 tanuló vett részt, akik 30 Fejér megyei iskolát képviseltek. A papírformának megfelelően az értékszámmal nem rendelkező sakkozók között a fehérváriak, míg az értékszámosok csoportjaiban a dunaújvárosiak szerezték meg az aranyérmek többségét, viszont meglepetésre a legeredményesebb iskola a rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola lett 4 aranyéremmel, megelőzve a 3-3 aranyat szerző dunaújvárosi Vasvári P. ÁI-t és Széchenyi Gimnáziumot, valamint a fehérvári Szent Imre ÁI-t.

Az összes korcsoport eredménye elérhető az alábbi linken (Excel táblázatban).

Egyéni eredmények 1718