XVII. Fehérvár-Böllhoff kupa nemzetközi sakkverseny Aczél Gergely nemzetközi nagymestermester a kupa győztese

Hagyományosan az októberi nemzeti ünnep időszakában rendezi a Fejér Megyei Sakkszövetség a Fehérvár- kupa nemzetközi sakkversenyét. Ebben az évben ez a XVII. Fehérvár-Böllhoff kupa, melynek méltó helyszíne volt Székesfehérvár egyik legszebb terme, a Szent István terem. A versenyen 90 sakkozó indult, közöttük több nemzetközi címviselő. A verseny egyben Fejér megye egyéni bajnokságának is számított, mivel azt korábban nem tudtuk megrendezni. Az ismert okok miatt a külföldi sakkozók egy kivétellel távol maradtak, azonban így is színvonalas versenyt zártunk. A legfiatalabb résztvevő kilenc éves, a legidősebb pedig elmúlt kilencven éves. Az erős mezőnyben végig nyílt küzdelem folyt a helyezésekért, az első hely sorsa viszont már az utolsó előtti fordulóban eldőlt. Aczél Gergely (Aquaprofit Nagykanizsa) nemzetközi nagymester végig vezetve, maximális pontszámot elérve lett első. Második Nagy Gábor IM (Kőbánya SC), harmadik Bódi Tibor FM (Kőbánya SC) lett. További díjazottak sorrendben: Leszkó Bence FM (Meritum SE), Marosi Levente FM (MTK), Bálint Vilmos (Dunaharaszti MTK), Havanecz Bianka WIM (Kőbánya SC), Kosztolánczi Gyula FM (Tapolca VSE). Különdíjasok: Piroska István (szenior), Forgács Attila (ifi), Juhász Judit (női), MátyássyLázár (gyermek).

Fejér megye egyéni sakkbajnoka Németh Miklós (Bástya DSSE) lett. A második helyen Katona Ferenc (Rácalmás SE), a harmadikon Herczeg Marcell (Bástya DSSE). További helyezettek: Sarok Péter (Móri SE), Szinável Zsolt (Móri SE), Bodrogi Bendegúz (Zöldliget DSE).

Befejeződött a megyei csapatbajnokság

A 2019-20. évi Fejér megyei csapatbajnokságot három osztályban rendeztük meg. A járvány helyzetre tekintettel az utolsó fordulók szeptember hónapra tolódtak, így vélhetően ez a tény befolyással volt a végeredményekre.

A megyei I. osztály: bajnok a Rácalmás SE, második a Bástya DSSE, harmadik a Móri SE

A megyei II. osztály első három helyezettje sorrendben: Királysakk SE II., Bástya DSSE II., Bodajk-Majorits III.

A megyei gyermekbajnokság végeredménye sorrendben: Királysakk SE III., Fehérvár SE IV., Bodajk SE IV.

Gratulálunk a győzteseknek, és minden résztvevő csapatnak. A bajnokság részletes eredményeit a melléklet tartalmazza.